Invata PHP cu punctsivirgula.ro

I. Introducere
II. Notiuni de baza
III. Notiuni avansate
IV. Aplicatii
V. Extra

Pregatirea calculatorului pentru lucrul cu PHP. Instalare PHP    52 ! 

Cel mai simplu mod de a lucra cu PHP este sa fie instalat pe calculatorul personal. Este nevoie, asadar, ca propriul calculator sa devina un server web mai intai. Acest lucru este posibil instaland o aplicatie capabila sa accepte cerinte si sa transmita pagini web ca raspuns. O astfel de aplicatie este Apache HTTP Server. La aceasta aplicatie, vom "atasa" apoi interpretorul PHP care va interveni in procesul de servire a paginilor web.

Nota: daca nu este clar modul de functionare a interpretorului PHP, consultati pagina Ce inseamna PHP? care descrie cum intervine el in procesul de furnizare a paginilor web.


Instalarea interpretorului PHP pe GNU/Linux

Daca utilizati un sistem de operare GNU/Linux este posibil sa aveti deja instalate atat aplicatia de server web (Apache HTTP Server, sau httpd) cat si modulul PHP, in functie de configurarea aleasa la instalarea sistemului de operare. Daca acestea nu sunt deja instalate, le puteti adauga cu usurinta fie din linia de comanda, fie din managerul de aplicatii al interfetei grafice folosite (unde apar de obicei in categoria development). Intrucat exista diferente notabile de la o distributie la alta, nu voi detalia procesul de instalare a PHP pe Linux.


Instalarea interpretorului PHP pe Windows

Pentru inceput, cea mai simpla modalitate de a avea totul pregatit pentru a lucra cu PHP sub Windows este un pachet "All in one". Voi descrie pe scurt pasii necesari instalarii programului EasyPHP, o aplicatie care include serverul web Apache, interpretorul PHP, sistemul de gestiune a bazelor de date MySQL si aplicatia de administrare a bazelor de date phpMyAdmin.

 1. Descarcati EasyPHP. Mergeti la http://www.easyphp.org/ -> Download EasyPHP (sau direct la http://www.easyphp.org/save-easyphp-latest.php)
 2. Instalati EasyPHP (pastrand configurarile implicite). Nota: trebuie sa dezinstalati Apache, PHP sau MySQL de pe calculator (daca le aveti deja) inainte de a instala EasyPHP.
 3. Porniti programul EasyPHP (de cele mai multe ori va porni automat)
  Nota: la avertizarile de la firewall (cel de Windows XP/Vista/7 sau orice alta aplicatie de securitate) trebuie sa se aleaga "Allow" sau "Unblock", altfel este posibil ca serverul web sa nu functioneze.
 4. In fereastra de EasyPHP apasati F8 (sau click-dreapta pe iconita EasyPHP de langa ceas si alegeti Explore). Se va deschide un folder, care reprezinta locatia de unde vor fi luate fisierele cand sunt afisate in browser (de obicei C:\Program Files\EasyPHP-12.0\www). Aceasta locatie poarta numele de Document Root si aici trebuie puse toate fisierele .php pe care le scrieti.
 5. Salvati un fisier de test in locatia de mai sus. Dati-i un nume sugestiv, gen test.php. Editati fisierul astfel incat sa contina urmatoarea secventa:
 6. Intr-un browser mergeti la http://localhost/ (sau la http://127.0.0.1/). Va fi afisata o pagina cu linkuri catre fisierele/folderelor din Document Root care pot fi accesate. Faceti click pe test.php. O alta modalitate de a accesa un fisier este sa mergeti direct la http://localhost/[cale]/[nume].php, de exemplu http://localhost/test.php.
 7. Accesand http://localhost/test.php ar trebui sa fie afisata o pagina alba cu mesajul de mai sus.

Retineti! Toate fisierele PHP pe care le scrieti (inclusiv cele de test preluate de pe acest site) *trebuie* salvate in folderul Document Root (locatia implicita este C:\Program Files\EasyPHP-12.0\www). Web-server-ul local instalat de EasyPHP va cauta fisierele doar in aceasta locatie. Daca fisierele sunt salvate in alta parte ele nu vor fi disponibile.

Note:

 • Pe unele sisteme Windows, EasyPHP configureaza diferit serverul web local, astfel ca scripturile sunt accesibile la http://localhost:8888/, caz in care aceasta adresa trebuie folosita. In orice caz, indiferent de configurare, serverul local se poate accesa din meniul EasyPHP (prin click-dreapta pe iconita EasyPHP de langa ceas si alegand optiunea Local Web).
 • Pe majoritatea sistemelor Windows, fisierele PHP se salveaza cu extensie dubla (fisier.php.txt) atunci cand este folosit Notepad. Acest lucru este gresit iar fisierele trebuie redenumite astfel incat sa aiba doar extensia .php. Pentru a verifica extensia fisierelor, debifati optiunea Hide extensions for known file types din Folder Options (in Control Panel).
andrei a spus eroare - 18.07.2009

eu am vista. am salvat scroptul cu extensia .php in folder-ul www si apoi am incercat sa deschid http://localhost/. insa imi da urmatoarea eroare.

Failed to Connect

Firefox can't establish a connection to the server at localhost.

Though the site seems valid, the browser was unable to establish a connection.

* Could the site be temporarily unavailable? Try again later.
* Are you unable to browse other sites? Check the computer's network connection.
* Is your computer or network protected by a firewall or proxy? Incorrect settings can interfere with Web browsing.

am verificat daca semaforul este pornit si este. chiar nu mai stiu ce sa fac.putin ajutor va rog

Alexandru a spus Probleme Vista - 19.07.2009

Salut. Pe Vista este posibil sa fie nevoie sa rulezi EasyPHP ca administrator. Incearca asa si vezi daca merge. De asemenea EasyPHP nu trebuie sa fie blocat de nici un firewall sau antivirus

Alexandru a spus Probleme Vista - 19.07.2009

Eventual ai putea sa incerci sa accesezi http://127.0.0.1/ in loc de http://localhost/ (cele 2 sunt echivalente, dar poate nu ai configurarile necesare in Windows ca sa mearga cu localhost)

andrei a spus probleme vista - 19.07.2009

am incercat cu 127.0.0.1 si a mers. dar nu inteleg de ce funtioneaza numai dupa ip.

Alexandru a spus localhost vs. 127.0.0.1 - 20.07.2009

In mod normal, 127.0.0.1 este adresa de drept care pointeaza catre serverul local. Numele de "localhost" este doar o asociere la acest IP (asa cum un URL ca google.ro este asociat unui IP anume).

Asocierea asta dintre IP-ul local 127.0.0.1 si hostname-ul "localhost" se face, sub Windows, in fisierul C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts

Acesta trebuie sa contina, pe langa liniile comentate (care incep cu #) urmatorul rand:

127.0.0.1 localhost

La tine este posibil ca aceasta linie sa lipseasca si din acest motiv browser-ul tau sa nu "stie" unde sa se duca atunci cand intalneste "localhost". Trebuie doar sa o adaugi pe un rand nou sub tot ce mai scrie pe acolo.

Nota: poti pune orice nume in loc de localhost, daca vrei, si apoi il poti accesa in browser, de ex. http://serverulmeu/

Alta nota: trebuie sa rulezi Notepad-ul ca administrator ca sa poti modifica fisierul "hosts" in Vista

pollzy a spus ????? - 12.10.2009

in momentul in care incerc incerc sa-i dau explore (F8) nu se intamla nimic, nu se deschide nici o fereasrta, nici o aplicatie, doar fereastra cu Apache si MySQL.PS :am win XP

Alexandru a spus Catre pollzy - 13.10.2009

Ar trebui ca fereastra de EasyPHP sa fie activa (focalizata) cand apesi F8.
Daca tot nu vrea, fa click-dreapta pe iconita de langa ceas, din SystemTray (acel E negru) si alege "Explore F8" din meniu.

Bogdan a spus Cum pun php? - 31.10.2009

Nu inteleg cum sa salvez ca php.
Ati zis voi sa salvez ca text.php dar nu inteleg.
Y!M pah_bog, ajutati-ma plzz

Alexandru a spus Raspuns lui Bogdan - 01.11.2009

Bogdan, scrii codul php intr-un editor text (cum ar fi Notepad sau Notepad++, sau Dreamweaver, sau oricare altul). Apoi il salvezi cu extensia ".php" (alegi "File" -> "Save As", scrii numele fisierului, test.php, alegi "All files" la Save as type si faci click pe butonul "Save"). Fisierul trebuie sa-l plasezi in folderul www unde ai instalat EasyPHP.

vic a spus merci - 25.11.2009

multumesc de indrumari ma invirteam in jurul cozii si nu intelegeam de ce nu merge , nu erau salvate unde trebuie.bine scris

pascalopol a spus informatii utile - 05.02.2010

Imi place introducerea foarte buna pe care ai facut-o. Chiar mi-ai salvat ceva timp pentru documentare. Keep walking!

Augustin a spus Nu reusesc F8 - 09.02.2010

Am incercat sa dau explore sau F8 in toate conditiile : cu fereastra deschisa , din Sistem Tray click dreapta si apoi Explore F8, din aplicatie dand click pe e-negru si apoi pe explore F8 si tot nu se intampla nimik. I need some help pls. Am instalat WIN 7

Nick a spus salut - 26.05.2010

Am pus o versiune mai noua si totul a mers, merci, cu versiunea data de voi nu merge ;)

savu a spus Problema - 08.10.2010

salut ..as avea nevoie de umpic de ajutor ..deci instalez easy php , creez un document text , il redenumesc test.php si nu merge asa cum ar trebui ...uite niste screen-uri :
1. http://img407.imageshack.us/img407/9248/64475952.jpg

2. http://img225.imageshack.us/img225/3759/88771263.jpg

3. http://img181.imageshack.us/img181/2849/13526371.jpg

4. http://img220.imageshack.us/img220/7553/93963155.jpg

unde am gresit si ce as putea sa fac ? Multumesc anticipat .

viorel a spus nu merge - 25.01.2011

am facut cum ati zis si cand am dat in explorer la local host imi arata : Internet Explorer cannot display the webpage

Most likely causes:
You are not connected to the Internet.
The website is encountering problems.
There might be a typing error in the address.

What you can try:
Diagnose Connection Problems

More information

This problem can be caused by a variety of issues, including:

Internet connectivity has been lost.
The website is temporarily unavailable.
The Domain Name Server (DNS) is not reachable.
The Domain Name Server (DNS) does not have a listing for the website's domain.
If this is an HTTPS (secure) address, click Tools, click Internet Options, click Advanced, and check to be sure the SSL and TLS protocols are enabled under the security section.

For offline users

You can still view subscribed feeds and some recently viewed webpages.
To view subscribed feeds

Click the Favorites Center button , click Feeds, and then click the feed you want to view.

To view recently visited webpages (might not work on all pages)

Click Tools , and then click Work Offline.
Click the Favorites Center button , click History, and then click the page you want to view.


viorel a spus am gasit ceva - 25.01.2011

cand dau click dreapta pe iconita si aleg local web imi merge
adresa e http://127.0.0.1:8888/

sebastian a spus solutia e sa setati portul - 03.02.2011

editati fisierul httpd.conf
(C:\Program Files\EasyPHP-5.3.5.0\conf_files\httpd.conf)
in urmatorul loc:

#
# Listen: Allows you to bind Apache to specific IP addresses and/or
# ports, instead of the default. See also the <VirtualHost>
# directive.
#
# Change this to Listen on specific IP addresses as shown below to
# prevent Apache from glomming onto all bound IP addresses.
#
#Listen 12.34.56.78:80
Listen 127.0.0.1:8888

aici inlocuiti 8888 cu 80
puteti accesa configurarea direct din fereastra easyphp - click pe icoana cu "e" se deschide un meniu -> configuration -> apache

Alexa a spus Problema la localhost - 18.02.2011

am incercat sa accesez atat http://localhost/ precum si http://127.0.0.1/ si nu functioneaza. Apare aceasta eroare Oops! Google Chrome could not connect to 127.0.0.1 cine ma poate ajuta cu un raspuns?programul funcioneaza fisierul test.php l-am salvat cum trebuie conexiunea la internet este in regula.nu inteleg ce nu merge bine. putin ajutor va rog :) chiar vreau sa invat php :) programare stiu ceva dar in c++

Alexandru a spus Pentru Alexa - 18.02.2011

EasyPHP trebuie sa fie pornit si mai mult decat atat, trebuie sa ruleze si "Apache". EasyPHP-ul are un buton din care poti sa alegi "Start", "Stop", si asa mai departe. Asigura-te ca Apache-ul ruleaza, altfel n-o sa mearga http://localhost/.

Alexa a spus Prob la localhost - 18.02.2011

Easy PHP este pornit atunci cant vreau sa intru pe http://localhost/ atat Apace cat si MySql sunt pornite

gertrude a spus am reusit - 13.04.2011

asa cum a spus si Viorel, click dreapta pe iconita de langa ceas - apoi Administration(ctrl+A)- in sectiunea LOCAL WEB click pe ROOT si apoi pe numele fisierul salvat in www sau

mai simplu: http://127.0.0.1:8888/numeFisier.php

jimm a spus nu merge - 15.10.2012

salvez in www si nu merge sa-l deschid nici cu http://localhost/ nici cu http://127.0.0.1:8888/
ce sa fac?

Alexandru a spus Pentru jimm - 16.10.2012

Salut, daca ai Windows 7, incearca sa accesezi http://127.0.0.1/ (fara portul 8888). Este posibil ca numele localhost sa nu fie configurat pe anumite tipuri de Windows 7 (cum ar fi Home). Asigura-te ca firewall-ul nu blocheaza EasyPhp / Apache.

jimm a spus am incercat si nu merge - 16.10.2012

am salvat documentul ca test.php.txt in folderul www dar cind accesez pagina http://127.0.0.1/ sau http://127.0.0.1/8888/ sau locallhost imi apare ca nu exista.

Alexandru a spus Pentru jimm - 16.10.2012

Fisierul trebuie salvat ca test.php (fara extensia .txt). Este foarte important!
Apoi acceseaza-l la una din adresele de mai jos.
http://127.0.0.1/test.php
http://127.0.0.1:8888/test.php

Daca nu-ti merge, urmareste comentariile de pe site, sunt mai multe informatii de la alti utilizatori care au patit la fel.

jimm a spus a mers - 16.10.2012

am citit comentariul lui sebastian si am gasit ca la mine inloc de 127.0.0.1:8888 era 127.0.0.1:8080 acum merge totul ok!!!ms pt ajutor

Solo a spus vreau sa vad documentele din www tastand IP-ul extern - 25.10.2012

Cum fac sa vad pe internet ce am in www?Vreau sa dau My IP pe google obtin ceva de genul 35.236.7.487 ? cum fac sa vad in internet orice sai sau document pus cu copy paste in www?Ce setari trebuie sa fac in httpd.conf din Apache? Ce port trebuie sa forwardez? Multumesc!

Alexandru a spus Acces din exterior la localhost - 25.10.2012

In principiu, trebuie sa configurezi Apache sa accepte conexiuni (sa "asculte") pe interfata de retea de LAN.

Pe langa Apache, mai sunt cateva conditii care trebuie indeplinite pentru a putea accesa serverul local din exterior:
- firewall-ul local trebuie sa permita conexiuni de intrare catre PC-ul tau pe portul 80 (sau portul specificat in httpd.conf)
- ISP-ul (firewall-ul global al ISP-ului) trebuie sa permita conexiuni de intrare
- router-ul (daca exista) trebuie sa faca port forwading catre serverul tau local
- daca ai IP dinamic serverul de DHCP (sau router-ul) nu trebuie sa iti schimbe IP-ul.

Daca toate aceste conditii sunt indeplinite, nu mai trebuie decat sa configurezi Apache-ul.

Implicit, Apache asculta doar pe interfata loopback si accepta conexiuni doar pe IP-ul 127.0.0.1 (localhost). Ca sa poata accepta conexiuni din exterior (din LAN) trebuie modificata directiva Listen din httpd.conf, fie sa asculte pe toate interfetele de retea (toate IP-urile) sau explicit pe un IP extern anume.

Cel mai simplu este sa fie configurat sa asculte pe toate IP-urile, caz in care httpd.conf va contine directiva Listen doar cu IP-ul:
Listen 80

Trebuie restartat Apache dupa schimbarea httpd.conf si e gata.

ioan a spus localhost - 03.03.2013

de ce atunci cand dau clic pe local host , chrome-ul imi zice ca nu se poate conecta si imi apare mesajul urmator"Hopa! Google Chrome nu s-a putut conecta la localhost"..

Alexandru a spus Pentru ioan - 04.03.2013

Poate sa fie trei cauze:
1. Nu este pornit serverul web (easyphp ruleaza?) sau este blocat de firewall
2. Serverul web este configurat sa ruleze pe alt port decat cel standard. Incearca http://localhost/ dar si http://localhost:8888/
3. Windows-ul tau (sau sistemul de operare pe care il ai) nu stie ce inseamna localhost. In acest caz trebuie sa accesezi serverul local prin IP, nu prin nume. Incearca http://127.0.0.1/ sau http://127.0.0.1:8888/

Marius a spus Cu greu - 01.04.2013

merge da m-am chinuit ceva timp pana sa il aranjez si nici acum nu stiu ce am facut sa mearga :))

Alex a spus nu merge - 09.08.2013

cand incerc sa intru imi apare :"Oops! This link appears to be broken." ..am incercat toate linkurile ... nimic...

Alexandru a spus Pentru Alex - 09.08.2013

Daca ai incercat toate solutiile din comentariile de mai sus si tot nu merge, incearca sa alegi optiunea "Local Web" din meniul de EasyPHP (click-dreapta pe iconita din system tray).

Stela Toma a spus executie EPHP - 02.02.2014

Buna Seara,
Am instalat si executabilul sete EasyPHP-DevServer-13.1VC9.exe
Dau click pe el si nu face nimic. Cele 2 puncte din numele executabilului sunt corecte?

In easyphp.log mi-a scris urmatoarele:
02/02 21:37:01 EasyPHP EasyPHP Servers starting
02/02 21:37:07 EasyPHP Apache CreateProcess "C:\PROGRA~1\EASYPH~1.1VC\binaries\apache\bin\apache.exe"
02/02 21:37:07 EasyPHP CreateProcess "C:\PROGRA~1\EASYPH~1.1VC\binaries\mysql\bin\mysqld.exe --defaults-file="C:\PROGRA~1\EASYPH~1.1VC\binaries\mysql\my.ini" --language=english"
02/02 21:37:12 EasyPHP EasyPHP Check version

Multumesc,
Stela Toma

Toma Stela a spus Document root - 03.02.2014

Buna ziua,
Am reluat cercetarile, si pe versiunea pe care am instalat-o, locatia Document Root este :
C:\Program Files\EasyPHP-DevServer-13.1VC9\data\localweb

Asa a mers.
Imi puteti spune ceva despre aceasta versiune a lui EasyPHP sau merg in continuare pe studiul cursului dvs din acest site

Multumesc,
Stela Toma

Alexandru a spus Pentru Stela - 03.02.2014

Buna,

Versiunea de EasyPHP este buna. O poti folosi pe aceasta, atata timp cat totul functioneaza. Trebuie doar sa ai grija ca toate scripturile sa fie salvata in folderul care are rol de document root ("localweb" in cazul tau).

Te astept cu alte comentarii daca ai alte probleme!

Spor!

Toma Stela a spus Raspuns - 03.02.2014

Multumesc mult

radu a spus va rog ajutati-ma - 11.02.2014

Oamenii prosti ma enerveaza cel mai mult pe lumea asta dar cei prosti care se dau inteligenti si ma si... frate daca unu nu poate sa acceseze localhost-ul daca nu stiti taceti dracu din gura si nu mai postati exact acelasi lucru cu cel de sus... numai inutilitaci .. dar va rog sa imi spuneti cum sa configurez apache daca nu imi merge localost-ul... voi cei prosti va rog nu imi raspundeti cu ce s-a zis de 1000 ori pe sus va rog.

Alexandru a spus Pentru Radu - 11.02.2014

Radu, intrebarea ta e atat de generala incat seamana cu jumatate din celelate comentarii postate pe aceasta pagina. Poti sa detaliezi cum anume "nu merge localhost-ul"? Ce te astepti sa faca si nu face? Ce erori primesti? Si, mai important, ai incercat sa urmezi sfaturile din celelalte comentarii?

Ca o paranteza, procesul de invatare in acest domeniu (programare web, si programarea in general) se realizeaza DOAR prin incercari repetate pana cand obtii rezultatul scontat (fa o cautare pe internet dupa "Trial and error" pentru mai multe informatii).

Succes si astept detaliile problemei tale.

Alin a spus problema - 13.02.2014

Salut , am o problema , am EasyPHP deschis (Apache si MySQL) , cand accesez pe CHROME "localhost" imi apare imediat un mesaj cu "It works !" . Am creeat un fisier "test.php" cu scriptul care l-ai scris acolo , dar cand accesez tot pe chrome "localhost/test.php" imi zice ca nu se poate conecta la server , am incercat si cu IP-ul , si IP si port si tot nu merge , rezolva-ma te rog ca vreau sa ma apuc sa invat ! Multumesc anticipat !

Alexandru a spus Pentru Alin - 13.02.2014

Bravo, Alin!

Ma bucur ca ai reusit singur sa rezolvi problema. Intr-adevar, in anumite situatii EasyPHP configureaza Apache-ul pe alt port decat cel implicit (mai mult ca sigur din cauza ca portul 80 este deja folosit de o alta aplicatie sau chiar o alta instanta de Apache). In cazul tau este 8887, dar am intalnit si alte cazuri in care serverul web era configurat pe portul 8888 sau 8880.

Spor!

razvan a spus problema afisare - 20.02.2014

Am facut acel fisier test.php si cand am incercat sa il deschid cu localhost imi da o pagina alba si nu stiu de ce.

Alin a spus Problema instalare - 29.04.2014

Buna
Am o problema la instalare.
Downloadez EasyPHP si cand sa instalez imi zice asta :
http://prntscr.com/3ek7hn
Care este oare problema ?

Lavinia a spus Problema la Instalare - 12.01.2015

Buna. In primul rand vreau sa va multumesc pentru acest site. Contine informatii foarte utile, simple si concise, si mai ales gratuite, ceea ce e de apreciat.
Ca sa trec la subiect dupa ce am instalat EasyPhp 14.1, mi-a aparut un mesaj de genul :"The Program can't start because MSVCR110.dll is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix this problem. ". M-am informat putin si am instalat de pe site-ul microsoft Microsoft Visual C++ Redistributable 2012. Dar aceeasi chestie. ( imi arata si ca ¨Unexpected end of Apache¨. Ceva sugesti? Multumesc

Alexandru a spus Pentru Lavinia - 13.01.2015

Buna Lavinia,

Tot ce pot sa iti sugerez este sa dezinstalezi EasyPHP (din control panel) si apoi sa-l reinstalezi (dupa instalarea dll-ului de la Microsoft). Mare atentie la varianta de installer de EasyPHP pe care o alegi (VC11 sau VC9) - trebuie sa fie compatibila cu runtime-ul de la Microsoft instalat si cu sistemul tau de operare.

Succes!

Lavinia a spus Multumesc, rezolvat. - 13.01.2015

Alexandru, multumesc de sfat. Am facut un clear boot...si apoi am instalat VC9....si meeerge. Insa fisierele .php.txt merg, cand modific extensia si las doar .php imi da eroare.....

cristi r a spus XAMPP - 11.06.2015

-eu stiu ca xampp-ul se foloseste mai mult ,se poate utiliza si versiunea portabila

Viorel a spus Multumesc - 26.09.2015

Totul a mers ca la carte. Multumesc!

Doru a spus probleme - 03.12.2015

salut Alexandru,

Nu functioneaza nici http://localhost/ nici http://127.0.0.1/ si am incercat toate variantele am oprit windows firewall si antivirus, am cautat httpd.conf. Am avut si eu problema cu dll-ul cum a avut si Lavinia...am dezinstalat, instalat din nou. Am incercat si cu VC11 si cu VC9, din cate am inteles de pe site-ul lor amandoua sunt bune pentru windows 7. oricum nicio diferenta, ceva idei ce as mai putea incercat?

P.S multumesc pentru acest tutorial.

Madalina a spus Win7 probleme - 26.02.2016

Aceeasi prob ca Doru cu Win7.Nu merge sa rulez easyPhp
Ceva idei,teorii?
Multumesc!

Paul a spus Am reusit - 01.06.2017

Cu greu, dar am reusit, st foarte utile comentariile. Ms.

Claudia a spus Nu știu dacă am reușit să l fac să meargă. - 25.11.2017

Bună. Am instalat php, am făcut ce mi s-au cerut, dar nu știu dacă așa ar trebui sa se deschidă. Folosesc Notepad++ și am Windows 7 ultimate. Că să pot deschide pagina alba cu testul trebuie sa deschid Notepad++ și dau la rulează, launch in Chrome și îmi apare tot ce am scris. Este corect cum fac? Că am incercat cu toate, localhost, 127.0.0.1 și așa mai departe. Va rog sa mi spuneți, chiar vreau să învăț!


Adauga un comentariu la aceasta sectiune.

 


De ce imi trebuie un server web?    54 ! 

Instaland pachetul EasyPHP, calculatorul personal devine un server web (local, ce-i drept - accesibil doar de catre tine). Practic PC-ul se comporta ca un site ce are adresa http://localhost/ (sau http://127.0.0.1/). Este foarte important ca fisierele PHP sa fie accesate prin intermediul serverului web, deoarece acesta recunoaste scripturile PHP si invoca automat interpretorul PHP. Fara aceasta intermediere oferita de web-server, scripturile PHP nu ar fi procesate ci trimise asa cum sunt la browser.

De exemplu, avem un fisier care contine doar urmatorul cod: (atentie la semnul ! in afara tagurilor)

!

Sa presupunem ca fisierul se numeste salut.php
  -   Daca il accesam in browser folosind adresa "http://localhost/salut.php" (prin intermediul serverului web local) atunci *interpretorul PHP este invocat*, scriptul este executat iar rezultatul procesarii afisat de browser va fi "Salut!".
  -   Daca accesam fisierul direct de pe disc, scriind in browser calea lui "file:///C:/Program Files/EasyPHP-12.0/www/salut.php" se va afisa (in cel mai fericit caz) doar "!". Asta pentru ca interpretorul PHP *nu este invocat*, iar fisierul este transmis ca atare, cu secventa de cod PHP ne-interpretata (accesati view-source din browser pentru a verifica).

Madalina a spus Ajutor! - 05.03.2009

Buna,cand accesez http://localhost/ nu ma duce in fisierul dorit. Imi da eroare. De ce?
* Eu nu am facut deloc informatica, dar am vointa de fier si sper sa invat. :) Trebuie sa invat neaparat sa lucrez in acest program.

Multumesc!

Alexandru a spus Pentru Madalina - 05.03.2009

Buna,

In primul rand trebuie sa te asiguri ca EasyPHP ruleaza si ca serverul web este pornit. Serverul web se numeste "Apache" iar in programul EasyPHP trebuie sa ai un semafor verde in dreptul lui (ca in imaginea asta: http://php.punctsivirgula.ro/public/resurse/easyphp.jpg). Daca luminita semaforului nu este verde inseamna ca ceva nu da voie serverului web sa porneasca (in acest caz trebuie sa te asigur ca EasyPHP nu e blocat de Windows sau de vreun firewall). Poti incerca sa pornesti apasand pe butonul "Apache" si alegand "Start".

Daca serverul web este pornit, atunci probabil nu ai salvat bine fisierul tau. Deschide Document Root-ul tau (in mod normal Document Root este folderul "C:/Program Files/EasyPHP 3.0/www/", dar depinde de locatia unde este instalat EasyPHP). In acest folder, asigura-te ca exista fisierul salvat de tine (salut.php). Este important sa aiba extensia .php altfel nu va fi recunoscut de serverul web.

La final, acceseaza direct fisierul mergand la adresa http://hocalhost/salut.php

Daca tot nu merge, posteaza te rog eroarea care este afisata - asa putem sa ne dam seama mai bine unde este problema.

Sper sa te ajute!

Dacian a spus Help? - 07.03.2009

Object not found!
The requested URL was not found on this server. If you entered the URL manually please check your spelling and try again.

If you think this is a server error, please contact the webmaster.

Error 404
localhost
03/07/09 23:55:41
Apache/2.2.11 (Win32) PHP/5.2.8


mie asa imi arata cand ii dau ii dau pe http://localhost/salut.php

Alexandru a spus Object not found - 11.03.2009

Hmm, atunci mai mult ca sigur fisierul nu este salvat unde trebuie.

Ca sa poata fi accesate de web server, scripturile trebuie puse obligatoriu intr-o locatie anume (nu pot fi salvate, de exemplu, in My Documents).

Ca sa verifici, cel mai bine mergi direct la http://localhost/ unde ar trebui sa fie afisata o lista cu fisierele existente in acea locatie (lista e generata automat de EasyPHP).

Daca numele fisierului (salut.php) nu apare in lista aia, inseamna ca nu a fost salvat unde trebuie. Daca apare, atunci e suficient un click pe el.

Spuneti-mi daca reusiti!

ionut a spus ajutor - 13.03.2009

Sa presupunem ca fisierul se numeste salut.php.
- Daca il accesam in browser folosind adresa "http://localhost/salut.php" (prin intermediul serverului web local) atunci interpretorul PHP este invocat, scriptul este executat iar rezultatul procesarii afisat de browser va fi "Salut!".
Am respectat toti pasii si nu imi afiseaza numai "Salut"
Imi arato tot ce am scris.
De ce?

Alexandru a spus Pentru Ionut - 13.03.2009

Este ciudat ce spui, mai ales daca ai instalat EasyPHP.

In mod normal problema descrisa apare daca ai un server web dar nu si modulul PHP. Daca acesta este cazul (ai instalat separat serverul web), verifica daca interpretorul PHP este instalat si configurat (detalii in limba engleza gasesti aici, la sectiunea "Installing PHP": http://adrian.lastdot.org/tutorial-install-apache-php-mysql )

Daca ai instalat EasyPHP (ceea ce iti si recomand pentru inceput), incearca sa mergi direct la http://localhost/ Daca pe pagina asta nu vezi nimic inseamna ca sunt probleme cu serverul web. In acest caz iti recomand sa dezinstalezi EasyPHP si sa o iei de la capat, sau, eventual sa incerci o instalare separata a serverului web si a PHP-ului asa cum este explicat in tutorialul mentionat mai sus.

Nota: scripturile tale trebuie sa aiba obligatoriu extensia .php. Daca este ceva de genul "salut.txt" sau "salut.php.txt" o sa patesti acelasi lucru pe care l-ai descris tu (iti apare tot codul fara sa fie interpretat)

Mihai a spus intrebare - 19.03.2009

trebuie doar instatal EasyPhp? eu nu am nimic instalat pt php, gen apache sau mysql .. neaparat trebuiesc instalate si cele 2? (apachele si mysql`ul)

Alexandru a spus Easy PHP este suficient pentru a lucra cu PHP-ul - 19.03.2009

Depinde de ce vrei sa faci. Spre exemplu, PHP ofera posibilitatea de a rula scripturile din linia de comanda (de genul, deschizi Command Prompt si scrii "php script.php", iar pe ecran o sa fie afisat rezultatul scriptului). Desi aceasta facilitate este folosita mai rar, ea exista si pentru a o utiliza nu este nevoie de Apache, ci doar de PHP instalat separat.

Daca in schimb vrei sa accesezi pagini dinamice PHP in browser, e obligatoriu sa ai un server web (Apache). Asa cum am mai zis, poti sa instalezi separat Apache si separat PHP si apoi sa le configurezi, dar este mai simplu (si fara dureri de cap) sa folosesti EasyPHP.

EasyPHP este un pachet ce contine Apache+PHP configurate sa functioneze impreuna - aplicatii care iti sunt suficiente pentru a folosi si lucra in PHP. In plus EasyPHP mai are si MySQL - un sistem ce permite lucrul cu bazele de date (inca nu sunt lectii pe site despre cum se foloseste MySQL, dar vor fi in curand).

Asadar, EasyPHP este *suficient* - odata instalat nu mai ai nevoie de altceva pe calculator.

Mihai a spus mersi - 23.03.2009

ms mult pentru explicatie :) raman dator .. eu vroiam sa fac un joc in php si de aceea am intrebat :)

Catalin a spus WAMPP - 15.04.2009

Salut. O alternativa buna este wampp. Locrez frecvent cu el, are un install care face toata treaba si este usor de utilizat. Felicitari pentru site. Daca il poti dezvolta ar fi OK. Succes si astept noi "lectii".

Patriciu a spus Mersi! - 16.04.2009

Mersi mult pentru aceasta documentatie PHP si succes in continuare cu site-ul. Sper sa "creasca" cat mai rapid si bine!

Dan a spus Solutie - 29.07.2009

Daca va va arata in browser tot codul php mergeti intr-o fereastra de folder la optiunea TOOLS
Folder Options
Wiew
si debifati optiunea
Hide extensions for known file types
Multa bafta!

Cristi a spus Multumec! - 05.10.2009

Multumec! Multumesc Multumesc!
Caut de mai bine de o saptamana o explicatie simpla, exacta si completa care sa ma indrume sa execut un simplu fisier php si m-au luat durerile de cap,... am instalat de nu stiu cate ori, mai multe versiuni de php si fiecare imi da alte solutie de configurare, implementare si as mai departe,... nu am inteles explicatii de genu copiaza fisiere de aici aic, daca nu exista directorul x, trebuie creat si copiat acolo x,... trebuie configurat un program cu altul, si nu stiu de ce atunci cand erau facute arhivele nu contineau si directoarele obligatorii sau dece la instalare nu erau copiate fisierele si in directorul windows si trebuia sa o fac eu, si oricum nu-mi functiona... acum pot sa spun ca am facut primul pas!

Etic a spus Multumiri - 10.11.2009

Probabil nu are rost acest mesaj dar tin sa-ti multumesc pentru primul pas ! este primul tutorial cu care am reusit sa fac ceva ... ! Felicitari si bafta cu site-ul !

dani a spus va rog.... - 21.11.2009

am invatal la sc html si vreau sa invat singura si php-ul.am o problema.....nu inteleg faza cu extensiile ascunse...bun am debifat acea casut dar acum toate mi se salveaza cu .txt (prima.php.txt)... si nu merge ...???????????

dani a spus am reusit - 21.11.2009

gata am reusit era o greseala a mea:*

Alex a spus Multumesc - 18.12.2009

Fain frate... dupa o zi si ceva de cautari, instalari si dezinstalari, aici am gasit ceva sa functioneze totul.
Am retinut punctul si virgula ca sa-l mai vizitez in speranta ca voi vedea dezvolatrea ulterioara
Bafta!!

adi a spus Editoare text? - 28.01.2010

Pentru a lucra cu php e nevoie de un editor text. Cred ca ar fi util pentru incepatori un editor care sa coloreze functiile si elementele importante dintr-un program. Am vazut intr-un filmulet un astfel de editor, stie cineva cum se numeste? http://video.hotpin.co.cc/watch.php?vid=a5efd640

Alex a spus Editoare Text - 28.01.2010

Salut Adi,

In filmuletul acela se foloseste Adobe Dreamweaver.
Ca alternativa (gratuita) puteti folosi Notepad++, psPad sau Eclipse cu pluginul de PHP.

Un editor bun, specializat pe PHP, dar care necesita licenta, este Zend Editor.

Eu personal folosesc Notepad++ :)

Andrew a spus multumesc - 21.10.2010

notepad++ rulles am reusit

portal a spus EROARE http://localhost/ - 10.12.2011

daca scrieti http://localhost/ si primiti eroare incercati asta : http://127.0.0.1/
deoarece varianta http://localhost/ nu functioneaza in windows 7

alina a spus eroare - 27.01.2012

mie imi spune ca "internet explorer cannot display this page" iar la diagnostic imi spune ca "this remote device or resource won't accept the connection". care e de fapt problema? ce trebuie sa fac? multumesc!

Colin a spus mail contact? - 22.02.2012

cum aflu mailul tau personal sa te intreb ceva legat de php am o problema si nu reusesc sa o fac.

Alexandru a spus mail contact - 22.02.2012

Salut! Vezi pagina http://php.punctsivirgula.ro/?despre La final scrie cum ma poti contacta direct

radu a spus eroare??? - 07.06.2012

cand accesez http://localhost/salut.php
imi apare : This site is running TeamViewer. ...dcccc?

Alexandru a spus Pentru Radu - 07.06.2012

Asigura-te ca nu ruleaza programul TeamViewer pe calculatorul tau si reporneste serverul web (la EasyPHP alege restart pentru Apache).
TeamViewer e o aplicatie de "remote assistance" care foloseste portul 80 pentru a comunica prin internet. Ca idee, o singura aplicatie poate asculta (folosi) un port la un moment dat, deci TeamViewer nu trebuie sa ruleze in acelasi timp cu serverul web Apache.

Alexandru.Dan a spus eroare - 26.06.2012

Cand scriu "http://localhost" imi apare
This webpage is not available
The webpage at http://localhost/ might be temporarily down or it may have moved permanently to a new web address.
Error 102 (net::ERR_CONNECTION_REFUSED): Unknown error.
De ce nu imi merge?

Alexandru a spus Pentru Alexandru.Dan - 26.06.2012

Asigura-te ca EasyPHP ruleaza, iar serverul Apache este pornit. Vezi si sa nu fie vreun firewall/anti-virus care sa blocheze conexiunea.

Connection Refused inseamna ca "ceva" nu da voie browserului sa se conecteze la serverul web.

Flory a spus Buna! - 02.07.2012

Buna! Am instalat EasyPHP, imi apare verde la semafor, cand intru de pe Internet Explorer pe http://localhost/ imi scrie "It works!" in schimp cand dau sa accesez test.php (care este salvat in fisierul care trebuie) imi apare tot codul nu doar mesajul. Cum fac sa imi apara cum trebuie?

Alexandru a spus Pentru Flory - 02.07.2012

Buna,

Este posibil ca fisierul sa fi fost salvat cu o extensie dubla, de tipul test.php.txt. Sunt mai multe comentarii mai sus care explica ce e de facut. Am inclus si eu 2:

1. ===================================
Din control panel deschide "Folder Options", (sau direct dintr-o fereastra de My Computer, poti apasa ALT+T). Trebuie ales:
Folder Options -> Wiew -> debifeaza optiunea "Hide extensions for known file types". Apoi unde ai salvat fisierul verifica sa nu aiba extensia .php.txt

2. ===================================
Scrii codul php intr-un editor text (cum ar fi Notepad sau Notepad++, sau Dreamweaver, sau oricare altul). Apoi il salvezi cu extensia ".php" (alegi "File" -> "Save As", scrii numele fisierului, test.php, alegi "All files" la Save as type *important*).


Spune-mi daca tot nu reusesti.

Spor,
Alexandru

Flory a spus Buna! - 02.07.2012

Era debifat "Hide extensions for known file types" si extensia am verificat sa fie sigur .php. Am folosit si Notepad si Notepad ++. Same story. Eu folosesc acum pe pc un preview de la Windows 8 si singura idee la care ma gandesc acum e ca e posibil sa fie din cauza asta. Sa nu ruleze programul cum trebuie pe tipul asta de Windows. Si inca ceva. Cand dau click dreapta --> open with --> Internet explorer, imi apare o casuta cu View Downloads si am "Open" si "Save" si nu mi se deschide nimic. Si la Opera continua sa imi scrie codul intreg.

Alexandru a spus Pentru Flory - 02.07.2012

Nu am testat pe Windows 8 - e posibil sa fie ceva ce nu functioneaza cum trebuie. As tinde sa cred ca installer-ul de EasyPHP nu a reusit sa faca toate configurarile (pare ca serverul web Apache functioneaza dar nu este configurat modulul PHP).

Ai putea incerca sa reinstalezi, ruland installerul cu drepturi de Admin si fara alte restrictii (gen UAC - User Account Control).

O alta solutie ar fi sa incerci sa configurezi manual Apache pentru a interpreta scripturile PHP, nu doar sa le afiseze ca si text. Nu e dificil, dar iti poti prinde urechile usor :) - Detalii in engleza pe site-ul php.net: http://www.php.net/manual/ro/install.windows.apache2.php, sectiunea Installing as an Apache handler

Simplu a spus Vreau sa fiu vazut de cineva pe internet!Sa pun un document in www si respectivul sa tasteze My IP cu portul forwatdat in router apoi numele documentului sau saitului pus in www.Cum fac? - 25.10.2012

Vreau sa fiu vazut de cineva pe internet!Sa pun un document in www si respectivul sa tasteze My IP cu portul forwatdat in router apoi numele documentului sau saitului pus in www.Cum fac?

Alexandru a spus Acces din exterior la localhost - 25.10.2012

Salut,

Trebuie sa configurezi Apache-ul sa asculte pe toate interfetele de retea. Implicit el asculta doar pe interfata loopback (adica pe localhost/127.0.0.1). Ca sa poti accesa serverul si din alta parte decat localhost trebuie ca Apache sa fie configurat si pentru reteaua LAN - si implicit sa asculte pe IP-ul tau extern.

Sunt doua posibilitati: configurezi Apache-ul sa asculte pe orice interfata (in httpd.conf la directiva Listen pui doar portul 80) sau configurezi explicit IP-ul extern (specifici IP-ul in directiva Listen, sub forma Listen 82.xx.xx.xx:80)

Cel mai simplu ar fi sa il lasi sa asculte pe orice IP - deci in httpd.conf sa pui doar Listen 80.

Mai multe detalii aici:
http://httpd.apache.org/docs/2.0/mod/mpm_common.html#listen

Important! Odata ce serverul tau este disponibil "out in the wild" ai mare grija la securitate!

Spor!

IOAN a spus mar de langa drum - 14.02.2013

Multumesc pt site!
Esti" mar de langa drum si fara gard"(Sunt mar de langa drum si fara gard, la mine'n ramuri poame rosii ard, drumtule de vrei sa ei fara sfiala ca n-o sa dai la nimeni socoteala."

Alexandru a spus mar de langa drum - 19.03.2013

Multumesc pentru vorbele frumoase, Ioan. Ma bucur ca iti este de folos site-ul.

Adi a spus NU reusesc - 24.06.2013

Nu pot sa scap de extensia .txt. In Document Root nu imi apare, dar in easyphp imi apare. si drept urmare nu se poate activa. Ce solutie am?

Alexandru a spus Pentru Adi - 03.07.2013

Pentru a elimina extensia dubla .php.txt.

Din control panel deschide "Folder Options". Trebuie ales:
Folder Options -> Wiew -> debifeaza optiunea "Hide extensions for known file types".
Apoi mergi unde ai salvat scripturile si redenumeste fisierele sa nu aiba extensia .php.txt

maria o a spus instalare repetata - 22.07.2013

Urmind instructiunile am reusit instalarea si testarea programelului dar a doua zi, la repornirea calculatorului disparuse totul(mai putin directorul in Program files si programelul) si a trebuit sa instalez din nou . Si asa de fiecare data. Chiar trebuie instalat mereu sau se poate si altfel ?

Stefan a spus Nu merg link-urile - 07.08.2013

Atunci cand dau click pe link http://localhost/ sau http://127.0.0.1/ imi scrie "Oops! This link appears to be broken." (in Chrome) . Dar cand dau click dreapta pe iconul de langa ceas si dau "local web" imi merge, de ce oare?

Elena a spus afisare salut.php - 11.08.2013

Am creat in Notepad fisierul salut.php in care am scris codul <?php print "Salut"; ?> !. Am accesat fisierul salut.php folosind ca browser Google Chrome scriind in bara de adresa http://127.0.0.1/salut.php, apoi file:///C:/Program%20Files/EasyPHP-DevServer-13.1VC11/data/localweb/semn.php. Pe calculatorul personal am instalat Windows 7. Am reusit si multumesc pentru explicatia amanuntita.

Daniel a spus Alternativa - 01.10.2013

Am instalat easyphp12, dar am cont si pe un site freehost (www.000webhost.com) unde mi-am urcat lucrarile si acolo are si phpmyadmin-ul. e in regula daca lucrez in continuare cu acel freehost? Adica sa imi urc acolo fisierele php si sa le deschid acolo

Alexandru a spus Pentru Daniel - 02.10.2013

Este foarte bine si asa, doar ca dupa fiecare salvare a scriptului trebuie sa faci upload pe serverul de hosting. E mai usor totusi daca ai un editor care deschide fisierele direct prin FTP si face automat download/upload.

In orice caz, e alegerea ta.

Daniel a spus multumesc penru raspuns - 02.10.2013

Folosesc Notepad ++ si face automat upload/download pe acel server de hosting. AM instalat s easyphp in ideea de a verifica functionalitatea scripturilor direct de pe calculator. Altfel nu le-as fi putut verifica decat dupa ce le urcam pe serverul de hosting. Acum pot sa le urc doar dupa ce ma conving ca functioneaza bine. Oricum voi continua sa folosesc si serverul de hosting.Mersi pentru raspuns!

Robert a spus Pagina alba - 08.12.2013

Salut, Am scris urmatorul cod :<? print "Salut,ai reusit! Asta e primul tau script PHP" ?> iar cand intru pe http://localhost/ sau pe http://127.0.0.1/ imi apare fisierul test.php dar cu semnul intrebarii in stanga iar pagina o deschide goala (alba). Am debifat in folder options si am sters extensia txt dupa php. Ma puteti ajuta cu un raspuns?Multumesc anticipat.

Alexandru a spus Pentru Robert - 09.12.2013

Vezi ca folosesti tagurile scurte de php: <? si ?>. Ar trebui sa folosesti marcatorii standard: <?php si ?>. Mai mult ca sigur, serverul tau local nu e configurat sa invoce interpretorul PHP pentru tagurile scurte. Citeste si prima sectiune de pe pagina: http://php.punctsivirgula.ro/basics/

Spune-mi daca reusesti.

Alin a spus rezolvat - 13.02.2014

Treaba este rezolvata , pentru cei care au problema mea ,mie mi se conecta la http://127.0.0.1:8887/
!!!Cel mai usor este sa dati click dreapta pe iconita de la EasyPHP(12.1) si dati pe Local Web :)(f7)!!!

Alin a spus pentru Alexandru - 16.02.2014

Salut, Alexandru ! Trimite-mi la adresa de email nebleaalin@gmail.com un PM , vreau sa te intreb ceva ! Multa stima !

Ignat Mirel a spus salutare - 10.01.2015

http://127.0.0.1/ si am reusit tot pana aici dar de aici e mai complicat daca ma poti indruma in continuare ar fii o idee iti las id meu de mess ignat.mirel86

Dani a spus Locatie in C - 15.01.2015

''C:Program FilesEasyPHP-12.0www) + Document Root''

Mie nu-mi apare asa,cand dau explore si nu stiu cum sa incep.Mie imi deschide aici : Local Web si imi da my partable files,projects si script.Unde salvez fisierul de test? By the way,va multumesc din suflet pentru tot ce este aici,sunteti de mare ajutor.

Oana a spus Ajutor - 25.01.2015

Cand dau click pe local web imi apare : Connection refused: 127.0.0.1:8888. Ma puteti ajuta?

molocea a spus editare fisier httpd - 07.06.2015

salut poate ma ajuti si pe mine sa editez fisierul httpd.config din apache (easyphp)imi cam prind urechile in el

LucianCalin a spus Primul pas - 27.02.2017

Am reusit sa fac aceasta prima lectie.
Multumesc pntru tutorial!
A fost un pic greu la inceput pt. ca a trbuit sa schimb ServerName si Listen la valoarea 81.
Si sa nu uit: browserul trebuie sa fie deschis pentru ca semaforul Apache sa fie verde! :) :)

Serban a spus ok ! Bine explicat ! - 27.05.2020

Merci si salutãri !


Adauga un comentariu la aceasta sectiune.

 


Testarea online a codului-sursa PHP    8 ! 

In cazul in care nu reusiti (sau nu doriti) sa instalati PHP pe calculatorul personal, puteti testa exemplele si secventele de cod-sursa direct de pe site.

In dreptul fiecarei portiuni de cod-sursa ce poate fi testat exista un buton numit "Testeaza", in coltul din dreapta-sus. Apasand acel buton se va deschide o noua fereastra ce permite vizualizarea secventei de cod si a rezultatului executiei. Din acea fereastra se poate modifica secventa de cod si se poate executa in noua varianta. Totul se face online, cu ajutorul unui instrument pus la dispozitie de site-ul www.ideone.com, fara a fi nevoie sa aveti PHP instalat local.

Aceasta facilitate este utila pentru verificari imediate si pentru a testa rapid exemplele de pe site. Este recomandat totusi sa instalati un server web si interpretorul PHP pe calculatorul personal, intrucat veti avea nevoie de ele pentru aplicatiile mai complexe.

Mihaela a spus nu merge pe win7 - 26.11.2012

Firefox nu poate stabili o conexiune cu serverul 127.0.0.1:8887.

Am incercat toate variantele de mai sus...La prima instalare s-a executat ok. dupa care nu a mai pornit serverul. Am dezinstalat si instalat de mai multe ori.


Acest sait poate fi indisponibil temporar sau prea ocupat. Încercați din nou în câteva
momente.
Dacă nu puteți încărca nicio pagină, verificați legătura la rețea a calculatorului
dumneavoastră.
Dacă calculatorul dumneavoastră este protejat de un paravan de protecție sau un proxy, asigurați-vă că
Firefox are permisiunea de a accesa internetul.

Olga a spus nu mia reusit - 22.04.2013

am instalat serverul si cind deschid fisierele php si scripturile nu sunt procesate imi apar exact cum sunt scrise in blocnot frazele?

Cezar a spus Atentie - 03.02.2014

Trebuie urmariti toti pasii cu atentie. Nu are cum sa nu va iasa daca urmariti toti pasii , nu va grabiti

Adi a spus am reusit din prima - 08.09.2014

pana aici simplu de inteles

Dani a spus Ajutor - 09.10.2014

Dupa ce il instalez, nu se deschide nimic. Imi apare doar langa ceas sigla de la program.

Cand dau click dr-explore pe ea, nu am niciun folder Document root.

Ma poate ajuta cineva?

Oana a spus Ajutor - 25.01.2015

Cand dau click pe local web imi apare : Connection refused: 127.0.0.1:8888. Ma puteti ajuta?

Lavinia a spus Problema... - 13.02.2015

daca las extensia .php.txt fiserele se afiseaza. dar daca las doar .php cand rulez imi afiseaza: ¨Parse error: syntax error, unexpected 'e' (T_STRING) in C:Program Files (x86)EasyPHP-DevServer-14.1VC9datalocalwebprojectsexercitii.php on line 3¨.
cum sa o rezolv?

Shadowxsc a spus Linux - 28.02.2015

Eu am ubuntu,mai trebuie instalat vreun apache ca să pot rula localhost?
Și dacă nu trebuie, unde pun fișierele și cum fac localhost-ul activ?


Adauga un comentariu la aceasta sectiune.