Invata PHP cu punctsivirgula.ro

I. Introducere
II. Notiuni de baza
III. Notiuni avansate
IV. Aplicatii
V. Extra
C O N T I N U T
Tutorial PHP in limba romana.
Explicatii, exemple si aplicatii in PHP pentru incepatori. Tutorial cu scripturi PHP

Ce este acest site?

Acesta este un mic ghid de programare web, un tutorial pentru cei care doresc sa invete PHP singuri. Site-ul se prezinta sub forma unui curs online ce contine lectii de PHP, explicatii si exemple, precum si aplicatii practice.

Aceste pagini nu sunt scrise de profesionisti in limbajul PHP. Poate veti gasi multe probleme rezolvate intr-un mod nu tocmai eficient. Poate veti gasi greseli de exprimare sau chiar erori de sintaxa. Ghidul acesta nu vrea sa fie un curs pentru programatorii avansati, ci un punct de plecare pentru cei care doresc sa se familiarizeze cu PHP si/sau sa invete acest limbaj.

Pentru mai multe detalii despre acest ghid, accesati pagina de pornire.


Cui i se adreseaza acest site?

Site-ul se adreseaza persoanelor care doresc sa se initieze in programarea web. Atentie! PHP inseamna programare. Este adevarat ca un web-developer trebuie sa aiba cunostine minime de web design (HTML, CSS, JavaScript si altele), dar acest site trateaza doar aspectele legate de programare. Asadar, cei care vor sa invete web design vor trebui sa caute in alta parte.

Totodata, formatul lectiilor, exemplele si insasi modalitatea de prezentare (lectii online sau tutorial) necesita anumite calitati de la cititori: spiritul autodidact si usurinta in a invata prin exemple practice. Asadar, aceste lectii se adreseaza persoanelor care pot invata singure, fara profesor. Daca nu va incadrati in aceasta categorie este probabil mai eficient sa va orientati catre un curs de programare in PHP, cu prezenta in sala si predat de un profesor/formator.


Sunt lectiile de pe site gratuite?

Da, accesul la informatia de pe acest site este si va fi mereu liber si gratuit. Utilizatorii nu sunt conditionati in nici un fel in a accesa lectiile publicate pe acest site si nu li se cere nici o rasplata in schimb. Asadar, oricine are dreptul de a accesa si folosi informatia disponibila pe acest site. Pe langa dreptul de uzufruct, dispuneti si de alte drepturi, conform mentiunilor legale ale site-ului.


Acest site afiseaza reclame? De ce?

Da, acest site afiseaza anunturi publicitare pentru a strange fonduri ce vor fi folosite exclusiv in scopuri caritabile. Acum nu. Cititi mentiunile referitoare la reclamele afisate.


Acest site imi inregistreaza vizitele? De ce?

Da, acest site tine evidenta vizitatorilor prin intermediul unei aplicatii de analiza a traficului web (Web Analytics). Urmarirea vizitelor are ca scop realizarea de statistici asupra modului in care site-ul este accesat si folosit. In cazul in care nu doriti ca vizitele dvs. sa fie inregistrate, accesati aceasta pagina.


Cum va contactez?

Daca aveti ceva de spus puteti trimite email la adresa asta. Pentru intrebari de PHP incercati mai intai sa cereti ajutor prin intermediul site-ului.

Liviu Enache | ghesi.com - servicii profesionale de gazduire web (link afiliat)